Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Teraplast Bistrita si-a majorat profitul cu 10%

Producatorul de materiale de constructii Teraplast Bistrita (TRP) a raportat un profit net la sfarsitul primelor noua luni ale lui 2008 de 15,6 milioane de lei (4,3 milioane de euro), in crestere cu 10% fata de profitul de 14,1 milioane de lei raportat pentru aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului financiar transmis BVB.
Afacerile companiei au urcat in aceeasi perioada cu 13,5%, la 153,7 de milioane de lei (42,5 milioane de euro). "In ciuda contextului international, care a influentat negativ piata constructiilor din Romania, in special sectorul rezidential, grupul Teraplast a reusit sa realizeze rezultate pozitive semnificative prin majorarea segmentelor pe care compania opereaza. In viitorul apropiat ne vom indrepta atentia catre sectorul imobiliar logistic si catre proiectele europene de reabilitare a infrastructurii utilitare de apa si canal, pentru a compensa cu reducerea cererii din rezidential. Nu excludem nici posibilitatea accentuarii exporturilor si avem in vedere state din regiune ca Ucraina, Serbia, Ungaria sau Belarus", a declarat Florin Urite, directorul general al Teraplast.
In prezent vanzarile Teraplast sunt concentrate in cea mai mare parte catre piata locala, doar 7% din vanzarile companiei fiind destinate exportului.
De asemenea, compania a beneficiat de finantare europeana ISPA, pentru proiecte de reabilitare utilitara a oraselor Craiova, Targu-Mures, Cluj, Baia Mare, Bistrita, alte proiecte fiind in derulare in prezent, in special in partea de vest a tarii, in orase ca Timisoara, Drobeta-Turnu Severin sau Oradea.
La nivel consolidat, grupul Teraplast a inregistrat in primele noua luni un profit net de 20,7 mil. lei (5,68 mil. euro), cu 36% mai mare decat aceeasi perioada din 2007, in timp ce cifra de afaceri a grupului s-a ridicat la 202,7 mil. lei (56,3 mil. euro), in crestere cu 27%.
Grupul Teraplast Bistrita, pe langa subsidiara Teraplast, mai detine si o participatie de peste 70% in cadrul Plastsistem, firma producatoare de panouri termoizolante si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, si o alta participatie de 50% in cadrul Politub, producator de tubulatura din polietilena pentru retele de gaz si apa.
In primele noua luni ale lui 2008, volumul investitiilor la nivelul grupului a crescut cu 65,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la valoarea de 146,4 mil. lei (40,6 mil. euro). Majoritatea investitiilor au fost orientate catre relocarea activitatilor in parcul industrial Saratel, judetul Bistrita-Nasaud, precum si spre dezvoltarea capacitatilor de productie si a celor logistice.
"Listarea la BVB de anul acesta ne-a asigurat un avantaj competitiv. In urma listarii publice initiale am reusit sa strangem un capital de peste 12 mil. euro care ne-a permis sa realizam investitiile in dezvoltarea noului parc industrial", a apreciat in incheiere Urite.
Potrivit estimarilor oficialilor companiei, valoarea pietelor pe segmentele pe care grupul opereaza se ridica la aproape o jumatate de miliard de euro. Piata de tubulatura din PVC ajunge la o valoare de 49 de milioane de euro, piata de tubulatura din polietilena ajunge la 89 de milioane de euro, in timp ce piata tamplariei termoizolante din PVC ajunge la aproape 200 de milioane de euro.