Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Regrete pentru Anthony Minghella

Colegii din lumea filmului îşi exprimă la unison regretele pentru dispariţia regizorului Anthony Minghella, răpus în plină forţă creatoare.

Celebrul cineast britanic a murit marţi, la doar 54 de ani. Săptămâna trecută, regizorul suferise o operaţie la gât, pentru îndepărtarea unei tumori. Marţi după-amiază, a intervenit o hemoragie puternică, ce i-a fost fatală.

A revenit în România

Acum şase ani, regizorul a petrecut câteva luni în România, unde a filmat „Cold Mountain“, producţia americană cu Nicole Kidman şi Jude Law în rolurile principale. Bogdan Moncea, de la Castel Film, cu care a lucrat Minghella, a declarat: „Cred că nu greşesc dacă spun că e cel mai bun om pe care l-am întâlnit vreodată. Am ţinut legătura cu el de atunci, din 2002, am mai corespondat, a revenit în România şi pentru un casting“. La vremea premierei filmului „Cold Mountain“, Anthony Minghella s-a declarat, în ciuda unor comentarii răuvoitoare ale presei americane, mândru de a fi turnat pelicula majoritar în România şi mulţumit de rezultat.

Regizorul a descris întâlnirea dintre peisajele din Transilvania şi „Cold Mountain“ ca fiind una perfectă: „Am făcut filmul pentru public, iar acesta l-a primit foarte bine. Am avut atât de multă frumuseţe de luat de aici“. Câştigător a nouă Oscaruri pentru „Pacientul englez“, Minghella ocupa funcţia de preşedinte al British Film Institute. Născut pe 6 ianuarie 1954 în Insula Wight, într-o familie de imigranţi italieni cu cinci copii, Anthony Minghella va rămâne în istoria cinematografului cu cel puţin trei filme: „Pacientul englez“ (1996), „Talentatul domn Ripley“ (1999) şi „Cold Mountain“ (2003).