Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Editie de exceptie a Festivalului Verii de la Onesti

Ultima editie a Festivalului Verii din Onesti, care a avut loc vineri, sâmbata si duminica, in parcul municipal, a fost considerata cea mai reusita din intrega istorie a manifestarii. Reprezentantii organizatorilor, Primaria si Consiliul Local Onesti, precum si cei ai Casei de Cultura, care au coordonat programul artistic, au apreciat ca a fost o editie de vârf a festivalului si ca s-a inregistrat si un record in privinta numarului de participanti la manifestare. Unii au apreciat ca in parcul central al Onestiului au fost circa 20.000 de participanti, dar altii sunt de parere ca cifra a fost mai mare, de pâna la 30.000 de oameni. Recordul in privinta numarului de participanti a fost explicat si de vremea frumoasa, care a permis ca nu numai onestenii sa vina in parc, ci si oamenii din localitatile invecinate, de pe Valea Trotusului, Valea Tazlaului, Valea Casinului si Valea Oituzului. “Tot un record s-a inregistrat si in privinta numarului de comercianti, care au venit la festival de prin toate colturile tarii, de la Piatra Neamt, de la Târgu Mures sau din Satu-Mare – a apreciat primarul Emil Lemnaru. E vorba si de un efect al crizei economice, pentru ca agentii economici au avut de suferit la capitolul vânzari si, din acest motiv, ei au venit la Onesti de la mare distanta, pentru a-si comercializa produsele. Mai e o explicatie pentru numarul mare de participanti: onestenii care lucreaza in strainatate s-au intors acasa, in concedii, iar festivalul a fost, pentru ei, un prilej de a se reuni in familie si de a-si petrece timpul liber intr-o atmosfera de sarbatoare. Totul a iesit foarte bine, chiar peste asteptarile noastre”.

Artistii din Onesti, in prima linie

Desi la Onesti au concertat artisti renumiti din tara, un aport deosebit l-au avut copiii care se pregatesc la Casa de Cultura, in cadrul scolii proprii, dar si de la scoala de muzica a maestrului Eugen Bertea si de la scoala de dans “GCMC”, multipla campiona mondiala la festivalul de la Sanremo. Astfel, pe scena din parcul municipal au urcat interpretii Iuliana Iga, Ioana Mersoiu, Iustin Gondos, Andrada Bratoveanu, Jade Afloarei, Mara Suditu, Denisa Axinia, Maria Caleap, Teodora Dumbraveanu, Dalina Popov, Silvia Horeanga si multi alti interpreti, precum si trupa de dans “Symbol” (“GCMC”) si fanfara municipiului, dirijata de maestrul Eugen Bertea. “De la Casa de Cultura, au fost 56 de copii, in total, la care s-au adaugat si cei din Moinesti sau din Târgu Ocna”, ne-a spus Nicu Pârvu, unul dintre prezentantorii spectacolelor si coordonator al programului artistic. Concerte separate au sustinut artistii adulti, Florin Popa, Romeo Ifrim, Lica Chitcan si Mihai Teleaga. Dintre oaspetii sositi la Onesti, un mare succes la public l-au avut Matilda Pascal Cojocarita, ansamblul “Busuiocul” si trupele Akcent, Ride, Autentic, Banditos si Fly Project, care si-au facut fani inca de la editiile anterioare ale festivalului.

Mircea Baniciu: “Când se leaga niste lucruri, ne bucuram si noi si ne place”

Unul dintre concertele de mare succes a fost si cel sustinut de Mircea Baniciu si Vladi Cnejevici, care au interpretat in special piese mai vechi, inclusiv din repertoriul formatiei Phoenix. Spectatorii mai in vârsta au gustat din plin melodiile lui Baniciu, dar spectacolul a fost foarte bine apreciat si de tineri, care au fost prezenti in numar mare in fata scenei. Multi stiau si versurile pieselor mai cunoscute, chiar daca acestea erau foarte vechi. Mircea Baniciu si Vladi Cnejevici, care au mai concertat la Festivalul Verii, dar cu ani in urma, ne-au spus ca reintâlnirea cu Onestiul a fost una de exceptie. “Publicul a fost minunat, vremea a fost foarte frumoasa, iar sonorizarea a fost foarte buna - a apreciat Mircea Baniciu. Când se leaga niste lucruri, ne bucuram si noi si ne place. A fost foarte frumos”. Mircea Baniciu si-a amintit cu placere si de editia din urma cu 11 ani a festivalului, atunci când el si-a sarbatorit ziua de nastere in parcul din Onesti, impreuna cu Vladi Cnejevici si Ovidiu Lipan Tandarica, dupa ce a concertat impreuna cu Florian Pitis si Pasarea Colibri. “A fost exceptional anul acesta, mai ales ca noi nu am mai fost cam de multa vreme la Onesti”, ne-a spus si Vladi Cnejevici.

Alexandra Ungureanu a avut emotii

Cel mai intens moment din cadrul festivalului a fost concertul sustinut de Alexandra Ungureanu, care a incheiat seara zilei de sâmbata si care era asteptata cu interes de publicul din orasul ei natal. Pentru Alexandra a fost o premiera, pentru ca ea nu a mai concertat la Festivalul Verii, ci doar in alte locuri din municipiu. “Am emotie, pentru ca e prima oara când spun < >, in cadrul unui festival in aer liber – ne-a spus Alexandra, inainte de a urca pe scena. Am sustinut concerte in multe locuri din Onesti, chiar si in discoteca, dar niciodata la festivalul din parc. In plus, am trecut mai inainte prin oras si mi s-a parut ca e pustiu si ca toti sunt in parc, la festival. Atmosfera e foarte frumoasa, de sarbatoare, si pot sa spun ca e mai frumos decât in alte orase, unde am participat la evenimente similare”. Alexandra Ungureanu a urcat pe scena impreuna cu baietii de la trupa Crush, cu care ea are o veche colaborare, iar piesele interpretate au fost mai vechi, dar foarte cunoscute si chiar consacrate. Ea ne-a spus ca are foarte multe piese noi in lucru, care se vor regasi pe doua albume ce vor fi lansate in toamna, dar ca a preferat sa prezinte melodiile cunoscute, care au devenit hituri in utlimii ani. “Am lasat suprizele pentru la toamna, când vom lansa cele doua albume”, ne-a mai spus Alexandra.

Blog Archive

Scoruri Fotbal In Direct: Editie de exceptie a Festivalului Verii de la Onesti
Scoruri Fotbal In Direct: Editie de exceptie a Festivalului Verii de la Onesti
Scoruri Fotbal In Direct: Editie de exceptie a Festivalului Verii de la Onesti
Scoruri Fotbal In Direct: Editie de exceptie a Festivalului Verii de la Onesti