Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Guvernul paralizat

Decizia Curtii Constitutionale (CC) prin care actul de adoptare a Ordonantei de Urgenta nr. 3/2009 privind organizarea unor structuri ale Executivului a fost declarat neconform cu Legea Fundamentala plaseaza in ilegalitate actiunile aparatului guvernamental.





Astfel, mai multe modificari aduse de Boc, in februarie 2009, in angrenajul Executivului, vor fi anulate sau, daca actul normativ nu va fi pus in concordanta cu decizia CC, se va reveni la organigrama din timpul Guvernarii Tariceanu.
Ordonanta i-a permis lui Emil Boc sa-si infiinteze, pe mormantul Departamentului de Control desfiintat abuziv, un Corp de Control personal, ai carui membri au fost nevoiti sa dea un test de loialitate. "Increderea premie­rului" a stat la baza sesizarii de neconstitutionalitate inaintata de liberali, care s-au plans de "discriminare in raporturile de munca".
Daca Executivul nu va pune Ordonanta in acord cu decizia CC, in termen de 45 de zile, toate modificarile aduse de Boc ar putea fi anulate, iar fostii membri ai Departamentului de Control - concediati pe motiv ca i-ar fi fost loiali lui Calin Popescu Tariceanu - ar putea da in judecata statul pentru a-si castiga
posturile inapoi. Decizia Curtii va afecta si alte institutii modificate prin Ordonanta.
Secretarul general al Guvernului Gabriela Andreescu, venita pe filiera Cotroceni, a devenit, datorita actului normativ ilegal, din inalt functionar public, ministru. La fel, Vasile Puscas, seful Departamentului de Afaceri Europene, a fost ridicat la rang de ministru si i s-a permis sa ia parte la sedintele Guvernului. Andreescu si Puscas si-au pus ei insisi iscaliturile pe textul Ordonantei care ii ridica in scaun. De asemenea, Departamentul pentru Lupta Antifrauda (DLAF) a trecut, prin OUG 3/2009, tot in subordinea directa a premierului, spre mirarea oficialilor europeni.
Structuri neconstitutionale
Politicienii juristi spun ca decizia Curtii nu va afecta actiunile intreprinse in ultimele sase luni in baza Ordonantei, neputand fi aplicata retroactiv. "Lucrurile sunt foarte clare.
Din momentul in care publica motivarea, avem 45 de zile in care ori punem in acord Ordonanta cu ce a spus Curtea, ori daca nu, se abroga de drept. Dar ca sa punem de acord trebuie sa stim exact ce a zis Curtea ca e neconstitutional ca sa stim sa indreptam", ne-a declarat Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul Victor Ponta. "Actele de pana acum au fost legale, pentru ca Ordonanta a produs
efecte pana a fost declarata neconstitutionala.
De la momentul declararii ca neconstitutionala nu mai poate sa produca efecte", a mai precizat acesta. Si liberala Alina Gorghiu, initia­toarea sesizarii de neconstitutio­nalitate, afirma ca nu mai e nimic de facut in privinta activitatii de pana acum a institutiilor create in mod ilegal. "Institutiile sunt infiintate in baza unei OUG declarata neconstitutio­nala. Ca urmare, Guvernul este obligat sa modifice temeiul legal in acord cu decizia Curtii.
Pana la declararea neconsti­tutionalitatii, institutiile sunt legale, pentru ca nu retroac­tiveaza", a spus aceasta. "Sunt doua structuri, Corpul de Control si DLAF care au la baza reglementari neconstitutionale", a mai spus Gorghiu.
"Trei pumni in cap"
Curtea Constitutionala se opune pentru a treia oara in cele sase luni de mandat ale lui Boc actelor venite de la Palatul Victoria. Actul prin care lui Mircea Geoana i se permitea sa participe la sedintele CSAT a fost respins in luna iunie, din cauza nerespectarii Constitutiei. Pesedistul a anuntat ca se retrage din functia de membru in ziua alegerilor europarlamentare, cand cazul era inca in discutie la Curte.
Alta ordonanta anulata de judecatori a fost cea referitoare la inghetarea salariilor bugetarilor. La aflarea vestii celui de-al treilea verdict negativ, pe OUG 3/2009, fostul sef al SGG, liberalul Radu Stroe, a afirmat ca Guvernul a luat "trei pumni in cap" in sase luni de guvernare. Premierul Emil Boc a declarat, la aflarea vestii, doar ca decizia Curtii va fi analizata, iar legislatia va fi pusa in acord cu hotararea instantei.

Blog Archive

Scoruri Fotbal In Direct: Guvernul paralizat
Scoruri Fotbal In Direct: Guvernul paralizat
Scoruri Fotbal In Direct: Guvernul paralizat
Scoruri Fotbal In Direct: Guvernul paralizat