Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Salariaţii Petrom îşi cer în justiţie banii blocaţi în afacerile lui Liviu Luca

Liderul sindicatului din petrol, Liviu Luca, este contestat în justiţie chiar de oamenii pe care pretinde că-i reprezintă. Mii de salariaţi ai Petrom, nemulţumiţi de afacerile pe care Liviu Luca le face pe banii lor prin intermediul Asociaţiei Salariaţilor Petrom, îşi cer drepturile în instanţă şi vor desfiinţarea acestui instrument pe care controversatul lider sindical l-a creat drept paravan pentru accesul la pachetul de 8% din acţiunile companiei
...
Telenovela vânzării către salariaţii Petrom a 8% din acţiunile companiei a ajuns la un nou episod! Care se toarnă de data aceasta în justiţie. Astfel, peste opt mii de salariaţi ai Petrom au deschis o acţiune în judecată împotriva creaţiei „baronului sindical“ Liviu Luca - Asociaţia Sala-riaţilor Petrom (PAS) .

PAS-ul lui Luca, tras la răspundere

Nemulţumirea principală a salariaţilor este aceea că acest organism
, creat iniţial pentru achiziţionarea a 8% din acţiuni care le reveneau după privatizarea Petrom, a fost capitalizat prin reţinerea unor sume consistente din salariile şi sporurile lor, dar fără a le aduce vreun beneficiu.
Miile de actuali şi foşti lucrători din Petrom cer să fie despăgubiţi, să desfiinţeze PAS, dar şi să fie reglementat juridic regimul celebrului deja pachet de 8% din acţiuni.
Fără vreo coordonare efectivă, fără suport mediatic şi înfruntându-l tocmai pe cel care ar trebui să le reprezinte interesele, adică liderul sindical Liviu Luca, salariaţii ar putea nărui prin acţiunea lor ceea ce presa a considerat a fi o inginerie financiară estimată la peste 700 de milioane de euro.

În septembrie, se joacă în justiţie

Salariaţii Petrom care au acţionat PAS-ul în judecată nu s-au organizat într-un singur grup, ci au preferat să acţioneze individual sau în grupuri separate, la mai multe instanţe de judecată din ţară.
Cotidianul „Curentul“ a intrat în contact cu o parte a salariaţilor care au dat în judecată PAS, iar din câte se pare primul dintre aceste procese va acea loc pe 24 septembrie, la Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti, în care oamenii de la Petrom vor fi reprezentaţi de casa
de avocatură Turculeanu şi Stănciulescu.
Între timp
, continuă şi negocierile cu PAS-ul lui Luca, negocieri despre care menţionata casă
de avocatură a refuzat totuşi să ofere detalii.
Pe scurt, salariaţii cer retragerea din PAS a asociaţilor, despăgubirea oamenilor pentru perioada dintre înscriere şi retragere, anularea unor contracte de vânzare-cumpărare a unor societăţi şi/sau acţiuni deţinute, acolo unde nu s-a luat aprobarea Adunării Generale a Aso-ciaţilor şi unde preşedintele nu a avut mandat pentru asta şi reglementarea juridică a pachetului de 8% din acţiuni.

Gâlceavă pe 8%

Pachetul de acţiuni care ar trebui să revină salariaţilor Petrom a constituit o miză extrem de importantă, cotată de unii la peste 700 milioane de euro, cu şansa de a depăşi miliardul în perioada următoare. Pentru acest „premiu“ s-au războit, printre alţii, gruparea Luca-Vîntu, dar şi miliardarul Dan Voiculescu, lider al Partidului Conservator şi patron din umbră al Intact Media, care cuprinde, printre altele, posturile de televiziune Antena 1, 2 şi 3.
De-a lungul anilor, guvernul a iniţiat mai multe ordonanţe de urgenţă contradictorii referitoare la destinaţia celor 8% sau la modul cum vor fi ele vândute către salariaţi. După ce la un moment dat Ministerul Economiei hotărâse ca vânzarea să se facă prin intermediul PAS, AVAS a revenit la sfârşitul anului trecut şi a iniţiat o hotărâre prin care acţiunile să fie vândute direct salariaţilor, scoţând din ecuaţie asociaţia lui Liviu Luca.

Ce este şi ce face PAS ?

Asociaţia Salariaţilor din compania Petrom a fost creată, cel puţin oficial, în octombrie 2000, de către Liviu Luca, liderul sindicatului din această companie şi al cărui principal consultant în afaceri este după propriile mărturisiri extrem de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.
Absolut anonimă în primii ani, PAS a ajuns în atenţia publicului după privatizarea Petrom din 2004, când a anunţat brusc faptul că peste 55.000 de oameni, angajaţi ai acestei companii din 2003 încoace, au cedat asociaţiei prin împuternicire notarială dreptul de a negocia şi a cumpăra cele 8% din acţiuni, vândute de către Ministerul Economiei.
În acest scop, PAS a creat un patrimoniu în vederea acumulării fondurilor necesare achiziţionării acestui pachet de acţiuni.
Iar banii pentru atingerea acestui obiectiv nu puteau să vină decât din buzunarele lucrătorilor de la Petrom.

Blog Archive

Scoruri Fotbal In Direct: Salariaţii Petrom îşi cer în justiţie banii blocaţi în afacerile lui Liviu Luca
Scoruri Fotbal In Direct: Salariaţii Petrom îşi cer în justiţie banii blocaţi în afacerile lui Liviu Luca
Scoruri Fotbal In Direct: Salariaţii Petrom îşi cer în justiţie banii blocaţi în afacerile lui Liviu Luca
Scoruri Fotbal In Direct: Salariaţii Petrom îşi cer în justiţie banii blocaţi în afacerile lui Liviu Luca