Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Şefii Fiscului gorjean, protejaţi de criză

Cei care conduc Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj nu se pot plânge, nici măcar în glumă, de criza economică care i-a îngenuncheat pe mai toţi gorjenii. Şefii de la Fisc au şi ei datorii la bănci, dar beneficiază de venituri atât de mari încât creditele bancare făcute pentru case şi maşini de lux li se par o adevărată bagatelă. Finanţiştii în cauză nu sunt căutaţi la conturi, iar unii sprijină destul de frecvent campanii electorale ori oameni politici importanţi, asta dacă nu chiar ei fac parte dintr-un partid politic care le-a asigurat postul şi, implicit, banii, pentru următorii ani.

Directorul coordonator al DGFP Gorj, Ion Cupă, personaj destul de controversat datorită amiciţiei sale cu Ionel Manţog, deţine o serie de bunuri imobile care dacă ar fi să le valorifice ar valora sume mari de bani. Printre acestea se numără două terenuri intravilane în Drobeta Turnu Severin, a căror suprafaţă este de 875 de metri pătraţi şi respectiv 500 de metri pătraţi, terenuri pe care şeful finanţelor gorjene le-a achiziţionat în anul 2007. Tot în Drobeta Turnu Severin acesta mai deţine şi o casă de locuit, dobândită prin cumpărare, tot în anul 2007, casă care are o suprafaţă de 473 metri pătraţi. Cupă s-a gândit şi la confortul şi siguranţa proprie atunci când merge pe drumurile publice, iar în anul 2006 şi-a achiziţionat un autoturism de teren marca Hyundai Santa Fe.
Potrivit declaraţiei de avere, directorul coordonator al DGFP Gorj este, în acelaşi timp, dator vândut băncilor. Acesta are debite bancare ce însumează aproape 150.000 de euro sau echivalentul a şase miliarde de lei vechi. Aceste datorii îl lasă pe Cupă să doarmă liniştit noaptea deoarece beneficiază de protecţia ,,portocalie” a PD-L. Din funcţia de director executiv pe care acesta a ocupat-o în cadrul DGFP Mehedinţi, Cupă a câştigat anul trecut suma de peste 110 mii de lei, bani din care, probabil, şi-a plătit şi locul de director de la Gorj.
Paraschivu, un bugetar moşier

Directorul coordonator adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, Gheorghe Paraschivu, cel care a condus instituţia până nu demult din postul de ,,general”, are o avere impresionantă în ciuda vârstei sale destul de ,,fragede”. Acesta deţine, alături de soţia sa Ileana Nicoleta, nu mai puţin de şase terenuri în comunele Băleşti, Runcu şi în municipiul Târgu-Jiu. Trei dintre proprietăţi au fost primite moştenire, „se laudă” Paraschivu în propria declaraţie de avere, în timp ce restul proprietăţilor au fost cumpărate din salariul său de bugetar. Numai pentru aceste terenuri, familia Paraschivu achită anual un impozit în valoare de aproximativ 700 de lei. Familia se mai bucură de altfel şi de încă trei locuinţe, două situate în Runcu, tot moştenire, şi una la Târgu-Jiu, bun al ambilor soţi. Paraschivu se bucură, din păcate, doar de un autoturism marca Ford, fabricat în 2001, semn că familia pune mai mult accentul pe proprietăţi decât pe maşinile de lux. Soţii au înstrăinat, de asemenea, anul trecut, un apartament pentru un preţ de peste 3,6 miliarde de lei vechi. Directorul de la Finanţe are şi ceva datorii la două bănci, adică aproximativ 33.000 de euro pe un credit cu ipotecă alături de alţi peste 13.000 de lei împrumutaţi.
Gheorghe Paraschivu a câştigat anul trecut peste un miliard două sute de milioane de lei din salariul de director la Fisc, peste 800.000 de lei vechi de pe urma activităţii didactice de la Universitatea ,,Constantin Brâncuşi”, alţi peste 350.000 de lei vechi de la Universitatea ,,Titu Maiorescu” şi peste 335 de lei noi de la un concurs.
Trezorierul are o Dacia veche

Spre deosebire de marii directori ai instituţiei, şeful Trezoreriei, Nicolae Berculescu, nu se poate lăuda cu terenurile sau cu autoturismele obţinute, dar are o avere în conturi. Nicolae Berculescu nu are nici un teren, iar singura locuinţă deţinută este un apartament situat pe Aleea Smîrdan, cumpărat în anul 2003. Vechiul automobil Dacia, care împlineşte în acest an 23 de ani, este încă păstrat de Nicolae Berculescu în ,,trezoreria” familiei. Locul acesteia i-a fost luat de un Logan fabricat în 2007. Bijuteriile, obiectele de artă şi cult nu există în proprietatea trezorierului-şef, însă conturile deschise în 1998 şi în anul 2007 sunt doldora de bani. Însă, cel care se ocupă de banii Finanţelor Publice nu specifică dacă valoarea depunerilor sunt în lei sau în euro. Agoniseala lui Nicolae Berculescu se ridică la valoarea de 139.000. Pe de altă parte, lipsa datoriilor şi venitul anual care se ridică la frumoasa sumă de 163.455 lei nu au cum să îi strice somnul trezorierului.

Blog Archive

Scoruri Fotbal In Direct: Şefii Fiscului gorjean, protejaţi de criză
Scoruri Fotbal In Direct: Şefii Fiscului gorjean, protejaţi de criză
Scoruri Fotbal In Direct: Şefii Fiscului gorjean, protejaţi de criză
Scoruri Fotbal In Direct: Şefii Fiscului gorjean, protejaţi de criză