Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Iasi: Lucrari de 2 milioane euro fara licitatie

Buzunarele firmelor care au contracte cu municipalitatea se umfla in plina criza. Primaria a suplimentat lucrarile din oras. In total, se vor cheltui 8 milioane de lei, fara licitatie. Trei sferturi din suma vor merge catre Euroconstruct Group. Adica, tocmai firma care a fost obligata sa refaca strada Costache Negri, pe care o asfaltase cu picioarele.

Municipalitatea ieseana a decis sa ofere pe tava o suma impresionanta pentru aceasta perioada de criza financiara. In jur de opt milioane de lei au fost dirijati fara licitatie pentru lucrari de asfaltare si pavare a trotuarelor. O firma este marea cistigatoare a acestui artificiu facut la marginea legii. Societatea Euroconstruct Group ar urma sa beneficieze de aproximativ sase milioane de lei din cele opt milioane lei.

Lucrari proaste, premiate cu inca o comanda

Ca si in urma cu doi ani, municipalitatea a majorat doua contracte prin acte aditionale. Mare parte din sume reprezinta insa lucrari noi, nu suplimentari ale unor investitii prinse in contractele initiale. Finantarea acestor lucrari se face cu bani din creditul Dexia, imprumut care trebuie rambursat de ieseni in urmatorii 20 de ani. Unul din contractele majorate de municipalitate este cel pentru etapa a doua din "Marea Asfaltare". "Actul aditional are o valoare de aproximativ sase milioane lei. Trebuie sa asfaltam strazi precum Canta si Arcu. Aici s-au terminat lucrarile de modernizare a liniilor de tramvai. Se va lucra la aceleasi preturi obtinute la licitatia de anul trecut. Sintem in limita a 50% din contractul initial. Toate aceste lucrari trebuie finalizate pina la sfirsitul acestui an", a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei. Astfel, in total, majorarea de la "Marea Asfaltare" are o valoare totala de aproximativ sase milioane lei, fara TVA. Mai mult de jumatate din suma este reprezentata de modernizarile necesare pentru strada Canta. Lucrarile sint estimate la peste 3,5 milioane lei, fara TVA si vor fi realizate de firma Euroconstruct Group. Societatea a fost preferata de municipalitate, chiar daca de curind Euroconstruct Group a fost nevoita sa asfalteze in totalitate strada Costache Negri. Artera a fost modernizata prin acelasi program finantat prin creditul Dexia. Lucrarea nu a rezistat insa nici doi ani si a fost refacuta cu fondurile firmei private pentru ca era inca in perioada de garantie.

Citadin prinde firimituri

O alta lucrare importanta din acest act aditional va fi atribuita firmei Citadin. Societatea din subordinea Consiliului Local va lucra de 1,2 milioane lei, fara TVA pe strada Arcu. Si aici s-au realizat lucrari la liniile de tramvai. Lucrarile noi au fost adjudecate firmelor care mai au de executat cele mai putine lucrari din contractul initial. "Mai sint prinse doua parcari in acest act aditional. Pina la aproximativ 300.000 lei va costa amenajarea parcarii de linga bulevardul Alexandru cel Bun, situata intre pasarela si Piata Voievozilor. Vom mai amenaja o parcare in spatele cinematografului Dacia. Acolo lucrarea va costa 300.000 - 400.000 lei", a explicat Chirica. Contractul suplimentat acum de municipalitate are o valoare initiala de 22,5 milioane lei, fara TVA. Banii au fost impartiti de Euroconstruct Group, Citadin si Compania Feroviara Cimpulung Moldovenesc pentru lucrari de modernizare a 48 de strazi din municipiu.

Un alt contract suplimentat de municipalitate este cel de amenajare a trotuarelor cu pavele. Si aici, Primaria lucreaza cu firma Eruconstruct Group. Contractul initial a fost de zece milioane lei, cu tot cu TVA. Acum, firma va primi comanda de la Primarie pentru a continua montarea de pavele pe trotuare, pentru inca doua milioane lei, inclusiv TVA. "Mai sint de finalizat lucrari prin cartierul Alexandru cel Bun. Vom pune pavele si pe trotuarele a doua strazi la care se lucreaza in prezent la liniile de tramvai. Pe Cuza Voda se vor amenaja trotuarele cu pavele, la fel si in Tatarasi, pe Vasile Lupu", a precizat Chirica.

Contractele pentru asfaltarea strazilor par o mina cereasca pentru firmele care prind contracte cu bugetul local. Primul mare contract de modernizare strazi a avut initial o valoare de aproape 40 milioane lei, cu tot cu TVA. Pina la sfirsit insa, valoarea contractului a ajuns la aproape 60 milioane lei, cu tot cu TVA. Si atunci, mare parte din majorare a plecat pentru lucrari noi, nu suplimentarea unor lucrari prinse in contractul initial. Si la primul contract, marele cistigator a fost firma Euroconstruct Group. Societatea a primit 23 milioane lei, cu TVA, din totalul de 60 milioane lei si a depasit chiar firma Consiliului Local. Citadin a lucrat doar de 16 milioane lei, cu TVA, in conditiile in care era liderul asocierii de la licitatie.

Euroconstruct primeste peste 10 milioane de euro de la Primarie

In ultimii ani firma Euroconstruct a cistigat numeroase contracte importante pe bani publici. In total, societatea a adunat contracte de peste 50 milioane lei. Aceasta este valoarea cu TVA a contractelor derulate sau aflate in derulare intre municipalitate si Euroconstruct. Cele doua etape din "Marea Asfaltare" au adus firmei pina acum in jur de 32 milioane lei, cu TVA. Alte 4,2 milioane lei, cu TVA va aduce suplimentarea contractului de la aceasta a doua etapa din "Marea Asfaltare". Veniturile societatii vor fi rotunjite cu banii din contractul de montat pavele pe trotuarele din municipiu. La data semnarii contractului, sefii Primariei au spus ca valoarea contractului este de 8,1 milioane lei, fara TVA, adica aproape 10 milioane lei, cu TVA. Acum contractul a fost suplimentat cu alte 2 milioane lei. Euroconstruct a cistigat in acest an si un contract la DSPM. Cu bani alocati de la bugetul local directia din subordinea Primariei va plati amenajarea aleilor din Cimitirul "Sfintii Petru si Pavel". Valoarea initiala a contractului este de 2,65 milioane lei, cu TVA. In timp, societatea a prins si contracte mai mici ca valoare cu municipalitatea. Un astfel de exemplu este amenajarea centrului de cartier al Primariei din cartierul Alexandru cel Bun sau amenajarea terenului sintetic de la Clubul de fotbal Politehnica. Aceeasi societate a refacut si monumentul de la Ripa Galbena.

Blog Archive

Scoruri Fotbal In Direct: Iasi: Lucrari de 2 milioane euro fara licitatie
Scoruri Fotbal In Direct: Iasi: Lucrari de 2 milioane euro fara licitatie
Scoruri Fotbal In Direct: Iasi: Lucrari de 2 milioane euro fara licitatie
Scoruri Fotbal In Direct: Iasi: Lucrari de 2 milioane euro fara licitatie