Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

India, sub presiunea salariilor din IT

In paradisul relocarilor, un inginer abia iesit de pe bancile facultatii castiga 1.500 de dolari pe luna si are cel putin patru oferte de angajare.

Serviciile din domeniul informatic in India, paradis al relocarilor, continua sa se dezvolte intr-un ritm accelerat, ceea ce provoaca in ultimul timp o crestere spectaculoasa a nivelului salariilor, informeaza AFP. In paralel, exista insa riscul disparitiei informaticienilor inalt calificati.

Externalizarea serviciilor din domeniul informatic (numita "off-shore" sau "outsourcing") a creat in India 1,5 milioane de locuri de munca si a adus companiilor anul trecut venituri de 48 de miliarde de dolari, de zece ori mai mult decat in urma cu zece ani, potrivit asociatiei profesionale a companiilor de software si servicii IT din India, NASSCOM.

Servicii
IT, de la distanta

Exportul de tehnologie IT destinata multinationalelor - ceea ce presupune gestiunea de la distanta a serviciilor informatice - va ajunge sa valoreze in acest an 30 de miliarde de dolari.

Suma se va dubla pana in 2010, potrivit estimarilor fondatorului NASSCOM, Harish Mehta. Prin urmare, cei mai importanti jucatori din piata indiana, Infosys sau Wipro, pluseaza la salarii pe de-o parte pentru a-si mentine angajatii, dar si pentru a castiga altii noi.

Francezii de la Capgemini, care au deja 13.000 de indieni angajati, intentioneaza sa faca din India principalul centru al companiei. Aici urmeaza sa lucreze, pana la sfarsitul acestui an, 40.000 de ingineri, mai putin de jumatate fata de cati vor fi angajati pana in 2010.

Accenture are planuri mari in India, unde vor lucra, pana in vara, 35.000 de persoane, mai multe decat in centrul din Statele Unite. In scurt timp
vor lansa o strategie similara si IBM, Dell sau Cisco. In paralel, salariile din industria IT explodeaza, iar raportul de forte dintre angajatori si angajati ii avantajeaza tot mai mult pe cei din urma.

Penurie de profesionisti

"Puterea de negociere este detinuta acum de inginerul proaspat absolvent de facultate, care se trezeste cu cel putin patru oferte de angajare", potrivit decanului universitatii tehnologice din Mumbai, oras din vestul tarii.

Inginerii din acest domeniu castiga in fiecare an majorari salariale de cel putin 15%. Salariul mediu in industria IT a ajuns la 540.000 de rupii anual (adica 12.300 de dolari).

In orasele din sudul Indiei, unde s-au dezvoltat cele mai multe centre informatice, zeci de mii de ingineri abia iesiti de pe bancile scolii castiga in medie 1.500 de dolari pe luna. Cresterea spectaculoasa a cererii de forta de munca pe piata indiana va duce in scurt timp la disparitia informaticienilor inalt calificati.

Decizie

Studentii au restrictii la internet

Una dintre cele mai mari universitati de inginerie din India a impus restrictii la internet in campusurile sale, argumentand ca dependenta de calculator afecteaza performantele studentilor. Autoritatile Institutului Indian de Tehnologie din Mumbai au declarat ca studentii au incetat sa mai socializeze, iar o buna parte dintre ei nu mai frecventeaza cursurile de dimineata.

Cu incepere din aceasta saptamana, accesul la internet va fi restrictionat in campusul indian intre orele 23.00 si 0.30. Universitatea din Mumbai are circa 5.000 de studenti, unu din sapte absolventi ai acestei institutii fiind considerati elita industriei de IT din India.

Blog Archive

Scoruri Fotbal In Direct: India, sub presiunea salariilor din IT
Scoruri Fotbal In Direct: India, sub presiunea salariilor din IT
Scoruri Fotbal In Direct: India, sub presiunea salariilor din IT
Scoruri Fotbal In Direct: India, sub presiunea salariilor din IT