Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Tensionati - bomba sociala de la Tractorul nu a fost inca dezamorsata

Desi revolta de joi le-a adus promisiuni mai ferme din partea guvernantilor, angajatii de la uzina Tractorul sunt gata sa dea din nou in clocot, daca nu se gasesc solutii urgente pentru plata salariilor restante.

Consiliul de Administratie al societatii, reunit sambata, nu a putut face altceva decat sa convoace in regim urgenta Adunarea Generala a Actionarilor, care sa ia cateva decizii vitale pentru functionarea societatii si rezolvarea problemelor sociale. Liderul Uniunii Sindicale Tractorul, Gheorghe Apostu, spune ca a adus la cunostinta membrilor CA si in special a reprezentantului actionarului majoritar, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), faptul ca tensiunea sociala a ramas aproape la aceleasi cote si ca de aceea, trebuie gasite solutii pentru plata salariilor restante chiar la inceputul acestei saptamani.
Apostu a afirmat ca angajatii au fost multumiti de propunerile de modificari legislative elaborate in timp record de guvernanti, sub rezerva aprobarii lor in sedinta de miercuri a Executivului. Este vorba despre modificarea Ordonantei 116/2006, prin care se acorda masuri compensatorii in cazul concedierilor colective si care este mai dezavantajoasa, si despre exceptarea propusa de AVAS la Legea insolventei, prin care sa se dea un termen de gratie de sase luni uzinelor Tractorul, Rulmentul si Nitramonia.
Liderul sindical ne-a declarat ca oamenii nu vor doar plati compensatorii, cum au fost acuzati, ci doresc ca uzina sa functioneze, ei sa munceasca, sa produca si astfel sa isi incaseze salariile. "Tractorul nu a primit nici un fel de subventii sau scutiri de taxe si impozite. Cei care ne acuza ca am luat bani de la stat degeba confunda lucrurile, subventiile au fost pentru taranii care au cumarat tractoare", a punctat liderul sindical.
Apostu mai spune ca functionarea si productia care sa le aduca pe merit salarii sunt imposibile, in conditiile in care nu sunt bani pentru facturile curente emise de furnizorii de utilitati si astfel risca sa fie deconectati. "Am cerut domnului Pasca (n.red. - administrator special numit de AVAS) sa transmita AVAS ca, in calitate de actionar majoritar acum si la Electrica, poate gasi solutii de pasuire. De fapt, trebuie sa incheie o intelegere prin care Electrica si Distrigaz sa fie platite ulterior din vanzarea activelor", a precizat Apostu. Liderul sindical a afirmat ca facturile
insumeaza circa doua milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi), in conditiile in care s-a lucrat putin in ultima luna, cand s-au finalizat mici comenzi din 2006 si ca astfel, pierderile energetice au fost mai mari.
Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu, a reiterat sambata, intr-o conferinta de presa, ideea ca singura solutie pentru criza de la Tractorul Brasov este intrarea in procesul de lichidare voluntara si vanzarea activelor negrevate de datorii.
Teodor Atanasiu a afirmat ca pentru Tractorul nu mai exista nici o posibilitate de privatizare, deoarece activele lor reevaluate la zi cu terenuri, cu cladiri si utilaje costa in jur de 200 de milioane de euro, iar datoriile societatii depasesc 800 de milioane de euro. "Nu vine nimeni sa cumpere active care sunt de patru ori mai ieftine decat datoriile pe care le are de platit (...). Pentru Tractorul - le-am explicat clar - singura solutie pentru a mai produce tractoare pe actuala platforma este vanzarea fluxului viabil sub forma de activ, negrevat de datorii si acest lucru nu se poate face decat in procesul de lichidare voluntara a societatii", a mai spus Atanasiu.
Presedintele AVAS a spus ca, de obicei, societatile comerciale ajung in situatii dificile din doua motive: fie nu au capacitatea investitionala de a se adapta pietei si mediului concurential, fie directorii lor au luat decizii manageriale care sunt neprofitabile, sub influenta sindicatelor . a explicat Atanasiu.

Reactii vehemente la amenzile Jandarmeriei
Nemultumiti de faptul ca au fost amendati de catre Gruparea Mobila de Jandarmi Brasov cu cate 2.000 de lei, pentru actiunea de strada a salariatilor, liderii sindicali sunt decisi sa o conteste. De fapt, desi nu a fost trimisa inca hartia oficiala, pe baza declaratiilor de presa facute de catre reprezentantii Jandarmeriei, nu "impricinatii", ci liderii Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa" au reactionat vehement. Acestia au sarit primii in sprijinul colegilor, in ciuda faptului ca Sindicatul de la Rulmentul si mare parte a organizatiilor de la Tractorul sunt afiliate la Blocul National Sindical, iar Gheorghe Apostu este chiar liderul filialei Brasov a BNS. Presedintele filialei Brasov "Cartel Alfa", Fanica Gabor, ne-a declarat ca este vorba despre apararea unui principiu, chiar daca doar 40% dintre salariatii de pe platforma Tractorul sunt membri ai sindicatelor afiliate la confederatia pe care o reprezinta.
Printr-un comunicat al CNS "Cartel Alfa", liderii sindicali solicita, printr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Justitiei, Monica Macovei, si ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, sa se autosesizez, considerand ca "masura luata de Jandarmerie reprezinta un atac si o discriminare la adresa liderilor sindicali". Semnatarii scrisorii considera ca, in cazul in care se dorea amendarea celor ce participa la o manifestare neautorizata, asa cum sunt toate manifestarile spontane, Jandarmeria ar fi trebuit sa amendeze fiecare participant in parte, nu sa aleaga doar liderii de sindicat. La fe spune si liderul UST. "Nu stiu de ce sa ma amendeze pe mine, ca doar nu a fost nimic organizat de sindicat, chiar seful jandamilor a vazut cum m-au luat practic colegii pe sus, nu aveam nici o putere sa ii opresc. Asa puteau fi amendati toti cei care erau atunci pe strada, ca nu stiai daca sunt toti de la Tractorul. Nu a fot vina oamenilor, ci a celor care nu au dat salariile, ca nu se ajungea aici", a conchis Apostu.
Totodata, reprezentantii "Cartel Alfa" avertizeaza ca, in cazul in care autoritatile nu iau "masurile necesare pentru corectarea situatiei", sunt decisi sa apeleze la organismele internationale. "CNS Cartel ALFA considera ca aceasta este o actiune de intimidare si solicita Ministerului Justitiei si Ministerului Administratiilor si Internelor sa ia masurile necesare pentru corectarea situatiei. In caz contrar ne vedem nevoiti sa apelam la organismele internationale, sesizind Organizatia Internationala a Muncii si Comisia Europeana", se mai afirma in comunicat.

Blog Archive

Scoruri Fotbal In Direct: Tensionati - bomba sociala de la Tractorul nu a fost inca dezamorsata
Scoruri Fotbal In Direct: Tensionati - bomba sociala de la Tractorul nu a fost inca dezamorsata
Scoruri Fotbal In Direct: Tensionati - bomba sociala de la Tractorul nu a fost inca dezamorsata
Scoruri Fotbal In Direct: Tensionati - bomba sociala de la Tractorul nu a fost inca dezamorsata