Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Rusii au invadat Austria

Statiunile de schi din Alpi, "reanimate" de noii milionari rusi.

Dupa ce, timp
de decenii, au privit cu spaima spre Rasarit, austriecii ii asteapta acum cu nerabdare pe rusi, sa vina in numar cat mai mare, sa stea cat mai mult si, evident, sa cheltuieasca sume mari. Numarul turistilor rusi „a cunoscut o crestere ametitoare in ultimii sase ani, multumesc lui Dumnezeu”, spune incantata Ursula Schorer, administrator al Hotelului Erika, de patru stele, din cunoscuta statiune Kitzbuehel.

Anul trecut, numarul rusilor care au vizitat Austria a crescut cu 21% fata de 2005, releva statisticile oficiale. La Viena, prima destinatie din Austria a rusilor, numarul lor practic s-a dublat, iar asta nu poate decat sa ne bucure, afirma directorul oficiului de turism, Karl Seitlinger.

Nou-imbogatitii nu se uita la bani

Desi germanii si olandezii raman cei mai numerosi in topul vizitatorilor straini, rusii sunt cei mai „profitabili”. „Cheltuielile zilnice facute de rusi sunt peste medie, e un lucru stiut”, spune, la randul sau, Michael Hoenigmann, care conduce un hotel de cinci stele din Kitzbuehel.
Potrivit agentiei oficiale Statistik, turistul rus cheltuieste, in medie, 250 de euro pe zi, fata de 114 euro, cat scoate din buzunar un neamt, sau 118 euro, un olandez.

Rusii cheltuiesc in stil
mare, incepand de la cazare: 19% dintre ei aleg sa stea in hoteluri de cinci stele, iar peste jumatate dintre ei, macar in hoteluri de patru stele. Atunci cand comanda o sticla cu vin la masa
nu se obosesc sa intrebe pretul, iar buticurile de lux din statiuni sunt tinta preferata a rusoaicelor. In ianuarie, in Austria a inceput sa circule zvonul privind introducerea unei cote-limita de 10a turisti rusi la Kitzbuehel. Autoritatile din turism s-au grabit sa dezminta zvonul, aratand ca, dimpotriva, spera la o crestere a afluxului de rusi.

„Ar fi o catastrofa sa se impuna cote. Cui am mai inchiria noi apartamentele de lux?”, s-a intrebat Michael Hoenigmann.
Statiunile din regiunea Tirol incearca prin toate metodele sa devina mai atractive in ochii rusilor: monitori de schi care vorbesc ruseste, pagini
de prezentare in limba rusa, meniuri scrise cu caractere chirilice.

Resedinte de lux

Rusii sunt interesati nu doar sa viziteze Austria, ci si sa se stabileasca in tara lui Mozart. In decembrie 2006, presa locala scria ca miliardarul Roman Abramovici si-a luat o vila de 15 milioane de euro pe malul lacului Attersee, langa Salzburg. O luna mai tarziu s-a auzit ca si-ar fi achizitionat si un imobil pe Kohlmarkt, strada cea mai luxoasa din Viena, la pretul de 27 de milioane de euro.

Cea mai bogata femeie din Rusia, Elena Baturina, sotia primarului Moscovei, Iuri Lujkov, si-a cumparat la randul ei un teren de golf si un hotel la Kitzbuehel, cu 25 de milioane de euro.

Blog Archive

Scoruri Fotbal In Direct: Rusii au invadat Austria
Scoruri Fotbal In Direct: Rusii au invadat Austria
Scoruri Fotbal In Direct: Rusii au invadat Austria
Scoruri Fotbal In Direct: Rusii au invadat Austria