Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Puscarie pentru turbulenti

Mitica Dragomir vrea zece ani de inchisoare pentru o petarda aruncata la un eveniment sportiv. In plus
, MAI cere camere de luat vederi pe toate stadioanele si inlocuirea jandarmilor cu stewarzi.

In urma cu zece ani, dinamovistii dadeau foc stadionului din Ghencea, pentru ca anul trecut sa turneze scene de groaza la Constanta. Stelistii si rapidistii si-au aratat muschii si partea ascunsa a scaunelor chiar sub ochii presedintelui Traian Basescu in urma cu doi ani, timisorenii si aradenii se afla momentan la faza de graffiti, iar oltenii, vitaminizati cu praz in pauza competitionala, se antreneaza cu rudele din Caracal pentru razboiul traditional cu Bucurestiul, care nu a incetat nici cind Universitatea batea maidanele in esalonul secund.

Legea antiviolenta, expirata dupa doar un an

Autoritatile, fugarite de fanii dornici de adrenalina, nu au ramas pasive la cresterea progresiva a violentei in directa legatura cu sportul si au trintit pe masa Guvernului o ordonanta care sa mai taie din elanul potentialilor huligani. Bun in teorie, fara efecte in practica, actul normativ a intrat din nou in joc, un nou proiect legislativ impotriva violentei in sport fiind pasat in aceste zile pentru completari intre Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Liga Profesionista de Fotbal (LPF), Federatia Romana de Fotbal (FRF) si cluburile cu cele mai numeroase galerii. „De acum, cine arunca o singura petarda pe stadion sa faca zece ani de puscarie. Fara frica nu se poate face nimic pe acest pamint“, propune Mitica Dragomir, cel care a fost insarcinat sa aduca proiectul de lege pe agenda Parlamentului. Dumitru Dragomir s-a impacat cu ideea anularii amicalului Italia - Romania.

Generalul Olimpiodor Antonescu, din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei, a declarat, in urma cu ceva timp, ca proiectul de modificare a Ordonantei nr. 11/2006 a fost inminat pe 17 ianuarie, in cadrul unei mese rotunde, reprezentantilor fotbalului, acestia urmind sa aduca imbunatatiri pina la urmatoarea intilnire, programata la inceputul acestei luni. „Dorim sa eradicam definitiv violentele pe stadioane si de aceea am decis realizarea acestui proiect legislativ prin care se urmareste alinierea la normele europene de securitate pe stadioane. Bineinteles ca mai avem mult pina la a merge la meci ca la teatru precum englezii, dar trebuiau luate niste masuri“, a spus Antonescu.

Stewarzi in locul jandarmilor

Printre cele mai importante solutii propuse de Inspectoratul General al Jandarmeriei in proiectul legislativ se numara folosirea stewarzilor pentru asigurarea ordinii pe stadioane in locul jandarmilor, care vor interveni numai in cazurile majore, obligativitatea instalarii de camere de luat vederi in tribune pentru identificarea suporterilor violenti, instalarea unor porti rotative la intrarea pe stadioane, interzicerea accesului suporterilor recidivisti, inscriptionarea rindului si a locului pe fiecare bilet de intrare si sanctiuni drastice pentru cluburile organizatoare care nu respecta masurile de securitate prevazute de lege. De asemenea, vor fi pastrate prevederile din vechea lege cu privire la interzicerea comercializarii bauturilor alcoolice in apropierea arenelor sportive, amenzile care ajungeau si la 15.000 RON sau restrictii privind obiectele introduse pe un stadion. „Turbulentii trebuie sa mearga la puscarie, nu pe stadioane. Este un lucru extraordinar daca acest proiect va fi aplicat. Nu e greu deloc sa respectam anumite masuri. Daca se poate in Spania si in Franta, de ce sa nu se poata si la noi? De acum inainte, cei care gresesc vor fi sanctionati din prima. Nu se vor mai da avertismente. Cine a gresit plateste“, a explicat si Dragomir.

Noutati

* Stewarzi in civil in locul jandarmilor, care vor interveni doar in situatii exceptionale
*
Interzicerea recidivistilor prin marirea pedepselor si chiar monitorizarea lor in sectiile de politie la ora desfasurarii evenimentului sportiv
*
Montarea de camere de luat vederi in tribune pentru identificarea agitatorilor
*
Instalarea unor porti rotative pentru evitarea blocajelor
*
Inscriptionarea rindului si a locului pe fiecare bilet de intrare
*
Sanctiuni drastice pentru cluburile organizatoare care nu respecta normele privind securitatea
*
Judecarea in regim de urgenta a huliganilor.

Blog Archive

Scoruri Fotbal In Direct: Puscarie pentru turbulenti
Scoruri Fotbal In Direct: Puscarie pentru turbulenti
Scoruri Fotbal In Direct: Puscarie pentru turbulenti
Scoruri Fotbal In Direct: Puscarie pentru turbulenti